Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου - Μαυροβουνίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Μαυροβουνίου με έδρα στον δήμο Αγιάς επισκέφτηκα με άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε πανελλαδικά, λόγω της υπολειτουργίας των Κ.Π.Ε. Αγωνία για το ΚΠΕ
 Κισσάβου

Συνομιλήσαμε με την υπεύθυνη του κέντρου κ. Γ. Ντιβέρη για το έργο, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές των Κ.Π.Ε. Η κ. Ντιβέρη εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον των Κ.Π.Ε. εφόσον ακόμη δεν έχουν επανδρωθεί και το φόβο της μήπως τα άτομα που τελικά αποσπαστούν στο κέντρα δεν έχουν ως προτεραιότητά τους να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους μαθητές που επισκέπτονται τα Κ.Π.Ε.

Από τη μεριά μας εκφράσαμε την συμπάραστασή μας και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Ελπίζω πως πραγματικά θα συνεχιστεί το εκπληκτικό έργο των Κ.Π.Ε ώστε η αλλαγή στην περιβαλλοντική συνείδηση θα έρθει από τους σημερινούς έφηβους που θα βιώσουν την αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων των προηγούμενων δεκαετιών και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου